Problemen met de zorgverzekering

Heeft u problemen met uw zorgverzekering?

Probeer de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Heeft u hier hulp bij nodig? Juridisch advies, tips en voorbeeldbrieven vindt u op de website van het Juridisch Loket. Bel op of ga ernaartoe voor persoonlijk advies. Of kijk bij de Veelgestelde vragen op Zorgverzekeringslijn. U kunt de Zorgverzekeringslijn ook gratis bellen.

Komt u er niet uit? Bel het loket doe’th. Een medewerker helpt u met uw probleem. Langsgaan kan ook.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

loket doe'th

 Voor al uw vragen over zorg, wonen en welzijn! Openingstijden: ma - do 10.00 - 12.00 uur.

Lange Wijden
33a
8081 VS
Elburg
Vallen uw ziektekosten buiten uw zorgverzekering?

Misschien worden ze vergoed met een aanvullende verzekering. Kies uw verzekering zorgvuldig uit. Er zijn grote verschillen in premie en dekking. Gebruik websites als Consumentenbond en consuWijzer om een vergelijking te maken. Kies de goedkoopste verzekering die uw kosten wel of voor een groot deel dekt.

Heeft u een laag inkomen? Misschien kunt u de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente afsluiten. De gemeente geeft korting op de premie.

Meld u aan voor de collectieve (aanvullende) zorgverzekering van de gemeente. Dat gaat zo:

  • Ga naar het loket van de gemeente en zeg dat u wilt deelnemen aan de collectieve (aanvullende) zorgverzekering van de gemeente.
  • Vul het aanvraagformulier Collectieve Regeling Zilveren Kruis Achmea in. Lever uw formulier(en) in. Opsturen kan ook.
  • De gemeente beoordeelt uw aanvraag en meldt u aan als u in aanmerking komt.
  • U krijgt bericht als u verzekerd bent. De premie betaalt u zelf.

Let op: Wanneer u via de gemeente ook een aanvullende verzekering afsluit, krijgt u per maand bijna het hele premiebedrag terug. Hierdoor vergoedt de gemeente deze aanvullende verzekering bijna helemaal. Bovendien sluit de gemeente nog een extra aanvullende verzekering voor u af. Dit heet het Gemeente Extra Plus Pakket. Dit kost u helemaal niets. Met deze collectieve zorgverzekering kunt u als minima een zeer voordelige complete zorgverzekering afsluiten.

Consumentenbond - zorgverzekering vergelijken

consuWijzer

Praktisch advies van de overheid over uw rechten als consument.